Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 maart 2016

Tweerichtingsverkeer op de Tilburgse weg: Wat vindt u?

Op een zonnige zaterdag stond voor de tweede keer de D66 tent in Goirle om in gesprek te raken met onze dorpsgenoten. Natuurlijk was het besluit van de gemeenteraad Goirle om de Tilburgse weg weer open te stellen voor verkeer in beide richtingen een populair thema. Daarom heeft D66 Goirle zijn eigen klankbord gebruikt: U!

En wat blijkt: Enkele Goirlenaren zijn er blij mee: “Graag! dat is gemakkelijker” en “het wordt rustiger in de Molenstraat”. Maar net zoals de peiling van het Brabants Dagblad blijken de meeste reacties negatief ten aanzien van het raadsbesluit. Reacties liepen uiteen van: “Zonde van het geld” en “gevaarlijk voor voetgangers en fietsers” tot “het dient geen enkel nut”. D66 Goirle stelt het democratisch gehalte van het raadsbesluit niet ter discussie. Het is tenslotte een besluit genomen door de gekozen raadsleden. D66 Goirle staat echter wel voor een ander soort democratie: In gesprek met onze dorpsgenoten! Daarom zullen wij onze dorpsgenoten blijven opzoeken en hopen te verwelkomen in onze volgende Tent66 in juni van dit jaar.

Tent120316_2Tent120316