Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 augustus 2018

Jan Otten biedt voorzittershamer aan

Beste D66-ers,

Toen begin 2016 mij gevraagd werd om de voorzittershamer van het bestuur van de D66 afdeling Midden-Brabant op te nemen, heb ik eerst een aantal mensen gebeld. Zo belde ik o.a. de voorzitter van de afdeling Rijk van Nijmegen. Hij bleek ex-voorzitter en zei tegen me; “zo’n job kun je maar 2 jaar volhouden”. Ben nu 2 jaar verder en begrijp nu wat hij bedoelde.

Na mijn aantreden hebben we in het bestuur rust gecreëerd en een duidelijk pad uitgestippeld om in 2018 succes te boeken bij de verkiezingen. Dat is gelukt. De afdeling is met Dongen, Waalwijk en Loon Op Zand groter geworden, het aantal leden is fors gestegen, fiks gespaard voor een sterke campagne, in drie gemeenten hebben we verkiezingswinsten behaald en zijn vertegenwoordigd in vier gemeenteraden en Gilze-Rijen wil aansluiten. Applaus voor de hele afdeling dat we dit hebben kunnen bewerkstelligen.

Besturen betekent voor mij enthousiasme creëren, de juiste mensen positioneren, afstand houden, netwerken, aanmoedigen en zorgen dat talenten ruimte krijgen. Dat alles gaat niet zomaar, dat kost veel tijd, veel koffiegesprekken, veel duwen en trekken, plooien gladstrijken, leuke ontmoetingen hebben alsook vervelende boodschappen brengen.

De afgelopen turbulente jaren bereikten we mooie resultaten, met onvermoeibaar enthousiasme en heel veel energie. Binnen de afdeling richt deze energie zich nu op de lokale politiek, dat is natuurlijk waar we het voor doen als D66-ers en juichen we toe. Een aantal bestuursleden en commissieleden zijn na deze turbulente tijden hun aandacht gaan verleggen. Zowel het afdelingsbestuur als de commissies hebben daardoor hernieuwd elan nodig. Ook ik heb me de vraag gesteld of ik de juiste persoon om de club te gaan trekken naar een verkiezingswinst in 2022 en of een afdeling als deze wel werkbaar is. En kom tot de conclusie dat een ander met nieuwe inzichten deze mooie sterke D66 afdeling Midden-Brabant verder kan uitbouwen.

Dus ik geef graag de voorzittershamer over en wil dat doen op de komende AAV op 12 september.

Veel dank aan iedereen die de afdeling heeft geholpen, vooral alle bestuursleden en voorzitters van de commissies. Ook excuses aan degene die ik heb teleurgesteld.

Bijna alle bestuursfuncties zijn de komende AAV vacant, voor sommige functies hebben we interim al talenten klaar staan, de afdeling heeft je nodig om verder te kunnen bouwen en steviger te worden.

Meld je aan als bestuurder, je leert veel mensen kennen en het is een mooie opstap naar de politieke wereld.

Hartelijke groet,
Jan Otten