Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 4 november 2018

T66: donderdag 15 november 2018

T66: The Natural Step

Donderdag, 15 November in Goirle

Gewoon de goede dingen doen

Inloop vanaf 19.45 uur / Aanvang 20:00 uur

Jan van Besouwhuis
Thomas van Diessenstraat 1, 5051 Goirle

“People should pursue what they’re passionate about.That will make them happier than pretty much anything else.”Elon Musk

The Natural Step in Nederland is een geregistreerde non-profit organisatie. Zij maken onderdeel uit van de internationale NGO The Natural Step International die met 12 regiokantoren in 54 landen actief is. Zij zijneind jaren ’80 ontstaan in Zweden en opgericht door de Zweedse oncoloog Prof. Dr. Karl-Henrik Robèrt. Inde afgelopen decennia werkten zij nauw samen met gemeenten, het bedrijfsleven, andere NGO’s enindividuen op basis van een bewezen aanpak die helpt om integraal en gestructureerd samen te werken aan een duurzame samenleving.

Jetske Thielen zal samen met Rob Bogaarts op interactieve wijze een doorkijk geven in de werkwijze en aanpak van The Natural Step.

Als sociaal Ingenieur helpt Jetske Thielen organisaties hun duurzaamheids-DNA zichtbaar te maken en hun creativiteit aan te wakkeren voor versnelling naar duurzame leefomgeving. Door teams te begeleiden, individuele haakjes te vinden en proces naar creatieve transitie te begeleiden ontstaan succesvolle duurzame oplossingen. Ze geeft organisaties en mensen vanuit hun cirkel van invloed, handelingsperspectief, die gezamenlijk tot grote stappen kunnen leiden. Als duurzaamheidscoach richt ze zich vanuit de techniek op sociale innovatie en creëert daarmee meer impact en rimpel-effect. Verbinden, verbeteren en verblijden zijn kernwoorden van waaruit Jetske via Duurzaam Vlechtwerk, de vrouwelijkheid, vernieuwingen en plezier in de bestaande bouw verder brengt.

Rob Bogaarts is Manager Ontwikkeling bij BrabantWonen, een grote corporatie in Den Bosch, Oss en omliggend werkgebied. Rob heeft circa 7 jaar geleden The Natural Step in de corporatiesector geïntroduceerd. Allereerst bij zijn vorige werkgever Woonbedrijf Eindhoven, maar inmiddels passen circa 40woningcorporaties dit toe, met een woningbestand van zo’n 1 miljoen woningen.Rob zal vertellen hoe The Natural Step helpt om beweging op gang te krijgen en vervolgens heel concrete projecten laten zien die aan de hand van de spelregels van duurzaamheid zijn en worden gerealiseerd.

Naast een introductie van methodiek van The Natural Step, gaan we samen op een ruimtereis, wat heb je nodig om samen 100 jaar (circulair) te leven. Hoe bewegen we ons richting een duurzame toekomst? We maken er een interactieve avond van, vol met inspiratie en handvaten. Daarnaast zullen er ook concrete voorbeelden uit de praktijk gepresenteerd worden. Projecten die het wonen van de toekomst laten zien, zoals Bosrijk Zuiver; het nieuwe wonen in Eindhoven, integraal duurzaam bouwen, waarbij het landschap centraal staat. Hoe een duurzame uitvraag leidt tot creatieve woonvormen. Maar ook Minitopia, Dit is een project waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe woonvormen vanuit bewoners zelf. Het doel van Minitopia is om nieuwe wooninitiatieven te ontwikkelen die in kunnen spelen op een woonvraag waar de huidige markt onvoldoende snel aan kan beantwoorden. De nieuwe woonvraag is flexibeler, lichter, en vaak ook dynamischer en tijdelijker.

Kortom; genoeg reden om te komen, we verwelkomen u graag en hopen op een dynamische avond!

DE T66-THEMAAVONDEN WORDEN GEORGANISEERD DOOR D66 MIDDEN BRABANT

 

Iedereen is welkom!