Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 18 december 2018

Raadslid Stefanie Vatta wordt wethouder in Oisterwijk

D66 Tilburg is trots dat Stefanie Vatta is voorgedragen als wethouder in Oisterwijk

Stefanie Vatta heeft veel ervaring in het openbaar bestuur. Sinds 2015 was ze ook werkzaam als raadslid in Tilburg. Ze was verantwoordelijk voor diversiteit, onderwijs, emancipatie, een open en benaderbaar bestuur en vernieuwingen op het gebied van burgerparticipatie. Haar stijl kenmerkt zich als een echte verbinder. Als wethouder voor 4 lokale partijen, zet ze haar kwaliteiten in voor onze buurgemeente en partner in de regio Midden-Brabant; gemeente Oisterwijk.

Stefanie: “Als raadslid heb ik me altijd ingezet voor een open en transparant bestuur en toegankelijke politiek. Met pijn in het hart verlaat ik mijn fractie en de Tilburgse politiek. Maar ik blijf mij inzetten voor dezelfde idealen. Bij mijn nieuwe collega’s in Oisterwijk ervaar ik een grote bereidheid om de politiek te vernieuwen. Samen zetten wij de schouders eronder. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan”

Fractievoorzitter Beppie Smit: “Voor D66 Tilburg betekent het vertrek van Stefanie dat we een waardevol lid van ons team en een kundig collega raadslid moeten missen. Maar we weten dat Oisterwijk er een fantastische bestuurder met een sociaal hart bij krijgt en wensen haar heel veel succes.”

Koen van der Krieken zal Stefanie Vatta opvolgen als raadslid voor D66 Tilburg. Koen is werkzaam als docent en bestuurskundig onderzoeker aan Tilburg University, waar hij zich vooral bezig houdt met burgerparticipatie.