Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 31 maart 2019

In memoriam Ellie van Luijk – van Reedt Dortland

Op 24 maart jongstleden overleed Ellie van Luijk- van Reedt Dortland. Daarmee nemen we afscheid van een bijzonder D66-lid. Met haar markante persoonlijkheid, haar lef, haar humor én haar relativeringsvermogen, niet in het minst waar het zichzelf betrof, zette Ellie zich tot op 98-jarige leeftijd in om haar idealen te realiseren. Haar hart lag bij het verbeteren van de positie van vrouwen. Met name vrouwen in kwetsbare posities.

Dat deed zij, vanaf 1983, namens D66 in de gemeenteraad van Tilburg én in de vele bestuurlijke rollen die zij gedurende haar leven bekleedde. Ellie schuwde het niet om op onorthodoxe wijze de boel eens flink op te schudden. En resultaten te bereiken! Resultaten op het gebied van economische zelfstandigheid van vrouwen, onderzoek naar baarmoederhalskanker, meer vrouwen in de politiek, het Marietje Kesselsproject en zelfverdediging voor vrouwen.

Tot op hoge leeftijd mochten we van haar op bijeenkomste begroeten en bleef zij zich kritisch roeren in debat. Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in landelijke- en lokale politiek én D66.

Ellie was voor velen van ons een voorbeeld! Wij zullen haar dan ook gaan missen.

Namens het bestuur van afdeling D66 Midden-Brabant
Voorzitter Mieke Heuvelmans – van Leuven

Zie ook Feniks Tilburg