Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 24 juni 2021

Beppie Smit Lijsttrekker D66 Tilburg

Beppie Smit is door de leden van D66 Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel verkozen tot hun nieuwe lijsttrekker. Smit, als fractievoorzitter voor deze partij, speelt sinds 2018 een leidende rol binnen de coalitie. Daarvoor was zij vier jaar raadslid met het sociaal domein in haar portefeuille.

Smit, 44 jaar, is en blijft naast haar rol als D66 fractievoorzitter en  lijsttrekker, directeur van basisschool De Kleine Akkers in Goirle. Zij is getrouwd met Patrice en heeft twee kinderen.

Smit neemt het stokje over van Berend de Vries, die recent het Tilburgse verruilde voor Utrecht. Hij was drie achtereenvolgende perioden lijsttrekker en aanvoerder van een stevig team met Marcelle Hendrickx (wethouder) en Beppie Smit als fractievoorzitter.

Er waren twee kandidaten. Naast Beppie Smit had ook Eva van Wijngaarden zich kandidaat gesteld. Het was een spannende strijd. Uiteindelijk hebben de leden voor een vertrouwd gezicht gekozen en iemand die zich nadrukkelijk als bruggenbouwer binnen de politiek en de stad heeft geprofileerd.

Beppie Smit: “Ik bedank onze leden voor hun vertrouwen in mij. Ik zet graag de koers die D66 de afgelopen 10 jaar in Tilburg inzette, met kracht door. Mijn inzet zal de komende periode zijn om Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel gezond uit de crisis te krijgen. En ik blijf strijden voor kansengelijkheid voor álle inwoners en een duurzaam thuis voor iedereen.”

De komende maanden richt Smit zich op het samenstellen van een krachtig team van D66 raadsleden. De aanmelding voor kandidaat raadsleden start op 20 juli en sluit op 24 augustus.