Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 11 november 2021

Kandidatenlijst D66 Dongen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is bekend. D66 Dongen komt opnieuw met een gevarieerde lijst. In de top 6 staan 3 mannen en 3 vrouwen waarbij de leeftijden variëren tussen de 24 en 60 jaar. “Daar ben ik enorm trots op. Diversiteit vind ik belangrijk omdat je tijdens onderlinge discussies allemaal je eigen kennis en ervaring inbrengt en daarmee verschillende doelgroepen vertegenwoordigt”, aldus Marieke Schouten die de lijst aanvoert.

Leden van D66 Dongen konden zich tot 24 augustus kandideren. Vervolgens heeft de lijstadviescommissie bestaande uit lijsttrekker Marieke Schouten (al eerder gekozen), Bart Lauwen (D66 Breda) en Sharon Peters (D66 Oisterwijk) gesprekken gevoerd met de kandidaten en een advies voor de leden opgesteld. Hierna konden de leden van D66 digitaal hun stem over het lijstadvies uitbrengen. Dit heeft geresulteerd in een lijst met 19 kandidaten.

“Het is een mooie mix van vrouw en man, jong en wat ouder, ervaren en onervaren. Vooral voor het laatste hebben we bewust gekozen. Joeri (nummer twee op de kieslijst) en ik hebben de afgelopen 4 jaar op politiek vlak veel ervaring opgedaan. Gitta Camfferman (nummer 3) en Ulas Kose (nummer 4) missen op dit moment deze ervaring nog. Wij kunnen hen hierbij helpen, net zoals zij ons op een aantal inhoudelijke onderwerpen veel kunnen leren. Zo vullen we elkaar als team mooi aan en zorgen we er voor de toekomst voor dat politieke ervaring bij D66 blijft gewaarborgd.” aldus Marieke.

De plaatsen 5 en 6 van de kandidatenlijst worden bezet door Martijn Messing en Henriet Jespers – van Dongen. Martijn was de afgelopen 4 jaar namens D66 lid van de financiële commissie en Henriet maakt op dit moment deel uit van de fractie.

De komende maanden stellen zij en de andere leden van de kandidatenlijst van D66 Dongen zich graag aan u voor. Door middel van stukjes in de media, maar uiteraard ook door met inwoners in gesprek te gaan. Elke laatste zaterdag van de maand staan wij bijvoorbeeld van 12.00 tot ongeveer 14.00 met de tent op het Looiersplein.

Bent u benieuwd naar onze complete lijst? Kijk dan op dongen.d66.nl