Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Nederlands eerste vrouwelijke premier?

Zaterdag, 14 december 2019 in Tilburg

D66-leden Midden Brabant naar voorstelling “De Première” in Theater De Nieuwe Vorst.   Zaterdagavond 14 december geeft Eveline van Rijswijk in De nieuwe Vorst een theatercollege over de opmars van vrouwen op het Binnenhof. Van het ...

D66-leden Midden Brabant naar voorstelling “De Première” in Theater De Nieuwe Vorst.  

Zaterdagavond 14 december geeft Eveline van Rijswijk in De nieuwe Vorst een theatercollege over de opmars van vrouwen op het Binnenhof. Van het broekpak van Anneke en de vijftig koeien voor Erica tot aan de ‘pitspoezen’ van Hans: de meest bijzondere verhalen komen voorbij. Steeds ondersteund met audiovisueel materiaal. Van Rijswijk staat stil bij de vraag waarom Nederland nog geen vrouwelijke premier had.

Een toepasselijk onderwerp in het kader van 100 jaar kiesrecht. En met een Tilburgs tintje! De theatermaakster komt uit Tilburg en dat speelt een rol in haar voorstelling!

Aansluitend gaat Eveline in gesprek met de eerste vrouwelijke griffier van Tilburg, Noor Kanters.

We praten verder bij de gebruikelijke borrel.
In het kader van – de herstart – van onze W&P-activiteiten gaan we graag met D66-vrouwen én mannen naar deze meesterlijke voorstelling. Afdeling D66 Midden Brabant trakteert! Dus meld je aan! Leuk als je een introducée meeneemt.

Meld je aan vóór 05 december en stuur een mail naar Shabnam Noorzy: shabnam.noorzy@d66middenbrabant. Wij reserveren dan je kaartje.

Zaterdag, 14 december in Tilburg
Aanvang 20:30 uur

14 december

20.30

Willem II Straat 49, 5038 BD Tilburg